Nyheder

4 på stribe (07/11 2023)

Vi har fået tildelt vores fjerde Børsen Gazelle i streg!

Der skal lyde et kæmpe stort tak til vores medarbejdere, kunder og alle omkring Tolstrup anlægsgartner som alle har været med til at gøre det muligt. Især tak til alle medarbejdere der hver dag yder en kæmpe indsats!

PRESSEMEDDELELSE København og Tolstrup (12/08 2022)

Grøn vækstvirksomhed får social kapitalfond som ny investor

Den Sociale Kapitalfond Invest er ny medejer af gazellevirksomheden Tolstrup A/S, der servicerer grønne områder og leverer vintertjeneste over hele Danmark.

Tolstrup A/S er stiftet og ledet af brødrene Christoffer og Peter Lund, der fortsætter som direktører og medejere af gartnervirksomheden. Siden brødrene etablerede virksomheden i 2015 på familiegården i Tolstrup nær Fredericia, er det gået stærkt: Virksomheden har i dag 80-100 medarbejdere i højsæsonen og servicerer kommuner, forsyningsselskaber, boligforeninger og private virksomheder inden for grøn pleje og vintertjeneste primært i Jylland og på Fyn ud fra kontorer i Fredericia, Aarhus og Odense. Udover høje vækstrater, som har gjort Tolstrup til dobbelt gazellevirksomhed, har selskabet også formået at skabe gode bundlinjeresultater og skabt nye muligheder til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet gennem de senere år. Alt sammen på grund af en stærk ledelse, dygtige medarbejdere og et fokus på kvalitet, tæt kundedialog samt godt og ansvarligt arbejdsmiljø.

Fortsat stort vækstpotentiale

Derfor ser Den Sociale Kapitalfond Invest et spændende potentiale i Tolstrup A/S også fremadrettet, fortæller ledende partner Lars Jannick Johansen:

”Vi har gennem nogen tid analyseret mulighederne i gartnerbranchen, særligt inden for grøn pleje. Vi ser spændende muligheder for at kombinere services inden for bl.a. det voksende område for biodiversitet, med det at tage socialt ansvar bl.a. i samarbejdet med offentlige kunder. Samtidig har Tolstrup A/S skilt sig ud som en stærk, uafhængig spiller på et marked præget af konsolideringer med deres flotte resultater og et meget talentfuldt lederteam med stor interesse for social ansvarlighed. Derfor ser vi meget frem til samarbejdet med Christoffer og Peter Lund om at fortsætte væksten og udviklingen af Tolstrup A/S.

Ønske om professionel og ansvarlig partner

For brødrene Christoffer og Peter Lund giver samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond Invest nye muligheder for at tage virksomheden til næste niveau i dens udvikling:

”Det er gået stærk for Tolstrup de senere år, og vi er stolte af de resultater, virksomheden har skabt ikke mindst takket være vores dygtige ledere og medarbejdere. Men vi mener også, at virksomheden har potentiale for langt mere. Vores vurdering er, at hvis det potentiale skal indfris, står vi langt stærkere en erfaren partner med ombord, som kan sikre den rigtige professionelle sparring – naturligvis med respekt for Tolstrups værdier og tilgang. Processen med Den Sociale Kapitalfond Invest har understreget, at deres kombination af en professionel kapitalfondstilgang med et socialt ansvarligt værdisæt er det rigtige match for Tolstrup nu, og vi glæder vi meget til samarbejdet”, siger Christoffer og Peter Lund i en fælles udtalelse.

I forbindelse med transaktionen har Den Sociale Kapitalfond Invest erhvervet majoriteten af aktierne i Tolstrup A/S. Christoffer og Peter Lund fortsætter som betydende aktionærer og direktører i virksomheden. Samtidig etableres en professionel bestyrelse med den erfarne erhvervsmand Gynther Kohls som formand. Desuden kommer der bl.a. mulighed for, at ledende medarbejdere i Tolstrup fremover kan blive aktionærer i virksomheden.

Parterne er enige om ikke at offentliggøre transaktionsprisen.

FAKTA:

Om Tolstrup A/S

Tolstrup A/S leverer grøn pleje og vintertjeneste for en voksende gruppe af kommuner, forsyningsselskaber, boligselskaber og store og mellemstore virksomheder primært i Jylland og på Fyn.

Tolstrup A/S blev etableret af brødrene Christoffer og Peter Lund samt deres far Peter Lund i 2015 på familiens gård i Tolstrup ved Fredericia. Siden er virksomheden vokset markant og er bl.a. to gange kåret til Gazellevirksomhed af Børsen.

Væksten bygger på Tolstrups satsning på kvalitetsarbejde, hvor kunden fra start til slut er godt behandlet, og ikke mindst er inkluderet i arbejdsprocesserne, hvad enten der er tale om vedligeholdelse af grønne udearealer, glatførebekæmpelse eller anlægsprojekter. Samtidig har Tolstrup stort fokus på miljø, sikkerhed, arbejdsmiljø og medarbejdertrivsel og har løbende arbejdet med at tage socialt ansvar og give nye muligheder for udsatte personer på arbejdsmarkedet i bl.a. samarbejde med kommunale kunder.

Tolstrup har desuden dygtiggjort sig inden for etablering af arealer med biodiversitet og er leverandør til kommuner og private erhvervskunder, hvor selskabet har omlagt flere arealer til blomstereng, naturområder samt andre naturvenlige tiltag.

Tolstrup havde i 2021 en bruttofortjeneste på over 33 mio. kr. og beskæftiger i dag 80-100 medarbejdere i højsæsonen, hvoraf omkring 15 pct. kommer fra kanten af arbejdsmarkedet.

Om Den Sociale Kapitalfond Invest

Den Sociale Kapitalfond Invest er Danmarks første kapitalfond med fokus på at opnå både økonomisk afkast og social effekt. Fonden er en investeringspartner for mindre og mellemstore virksomheder inden for industri, service og handel, som den hjælper med at indfri potentialet for vækst, positivt socialt aftryk i samfundet og høj virksomhedsværdi.

Investorerne bag Den Sociale Kapitalfond Invest er bl.a. Den Europæiske Investeringsfond, Vækstfonden, TryghedsGruppen, Novo Nordisk Fonden, Ferd, Færchfonden, Hempel Fonden, Sparekassen Sjælland-Fyn, Østifterne, samt Færch og Døtre. Fonden udspringer af Den Sociale Kapitalfond gruppen, som siden 2011 har samarbejdet med over 100 socialt ansvarlige virksomheder om investeringer og forretningsudvikling.

Yderligere information

• Anna Caroline Graae Munk, kommunikationsansvarlig, Den Sociale Kapitalfond Invest, Acm@socialkapitalfond.dk, tlf. 6062 0113

• Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest, ljj@socialkapitalfond.dk, tlf. 2961 6892

• Christoffer Lund, direktør, Tolstrup A/S, cl@tolstrupanlaeg.dk, tlf. 2395 9638

• Peter Lund, direktør, Tolstrup A/S, pl@tolstrupanlaeg.dk, tlf. 2460 8663

Tolstrup Anlægsgartner

Tolstrup Anlægsgartner er en familieejet virksomhed, der i højsæsonen beskæftiger 60-80 medarbejdere. Vi arbejder landsdækkende og servicerer kunder på Sjælland, Fyn og Jylland.

Hos os er sikkerhed, arbejdsmiljø, miljø og medarbejdertrivsel i fokus.

Tolstrup Anlægsgartner er gået den digitale vej. Via digitale værktøjer håndteres alle interne arbejdsprocesser hurtigt og effektivt.

Vi udfører alt inden for anlægsbranchen, hvor kundekartoteket rummer B2B og kommuner.

Hos Tolstrup Anlægsgartner sætter vi en stor ære i at levere kvalitetsarbejde, således kunden fra start til slut føler sig godt behandlet, og ikke mindst føler sig inkluderet i arbejdsprocesserne. Det hører sig til, hvad enten der er tale om vedligeholdelse af grønne udearealer, glatførebekæmpelse eller belægningsprojekter store som små.

Hos Tolstrup har vi specialiseret og dygtiggjort os inden for etablering af arealer med biodiversitet. Vi er leverandør til kommuner og B2B-selskaber, hvor vi har omlagt flere arealer til blomstereng, naturområder, samt andre naturvenlige tiltag.